top of page
  • Youtube
  • Facebook de l'Abbaye des Rocs
  • Instagram de l'Abbaye des Rocs
Logo Abbaye des Rocs PNG

Sinds haar oprichting in 1979 hecht de Abbaye des Rocs een bijzonder belang aan het milieu en de maatschappelijke problematieken. Hier enkele projecten die in de onderneming zijn opgestart om een productiemethode te bevorderen met respect voor de toekomstige generaties.

Maatschappelijke problematiek ⎢Abbaye des Rocs

Er werd altijd voorkeur gegeven aan een voortdurende verbetering van de productielijn om constant de water- en elektriciteitsbehoefte te verminderen voor de onderneming. De plaatsing van drie nieuwe ketels in 2017 is hiervan het bewijs aangezien zij, in tegenstelling tot de oude gistingsketels, geen water nodig hebben voor de afkoeling en bewaring van het bier. Bovendien kon het verluchtingssysteem van de drie nieuwe ketels worden gebruikt om de productiegebouwen te verwarmen door de hete stoom van de koelgroep te verzamelen. Deze inrichting bevordert een “gesloten” systeem en beperkt het gebruik van verwarming.

De bostel ⎢Abbaye des Rocs
Domaine du moulin ⎢Abbaye des Rocs

De bostel (graanresiduen na de filtratie van de wort en uitsluitend bestaande uit mout en water) wordt hergebruikt als meststof op de aangrenzende akkers om de landbouwgronden te verrijken en het afval dat wordt gegenereerd door de bierproductie te verminderen.

Het Village du Moulin werd bedacht en georganiseerd in overeenstemming met dit bewuste milieubeleid, aangezien het zich presenteert als “zero afval”-site”! In deze geest is de boetiek “Sur la piste de l’éléphant jaune” een decoratiewinkel die de voorkeur geeft aan recycling en die alledaagse voorwerpen opnieuw gebruikt. Daarom verlopen de georganiseerde apéros bucoliques met behulp van meubels die werden gerecupereerd door de boetiek en werden gerenoveerd door Ariane.

Belgische hop ⎢Abbaye des Rocs

Sinds kort heeft de onderneming beslist om EXCLUSIEF Belgische (Waalse) hop aan te kopen om nog meer te beantwoorden aan de waarden voor het verantwoord en duurzame gebruik van grondstoffen van de onderneming en op die manier de voorkeur te geven aan een ambachtelijke kwaliteit.

bottom of page